kijkje bij het opbouwen van een aquarium thuis

Praten over onze mooie hobby is interessant, leerzaam en inspirerend, maar was het niet dat een plaatje meer zegt dan 1000 woorden?

Een enthousiaste Co Heesbeen stuurde geen plaatje,
maar een hele ‘photo shoot’!
Co heeft het aquariumgevoel echt in de vingers en de resultaten liegen daar niet om. Hij heeft niet alleen zijn sporen verdiend in de club, maar ook in het district en de landelijke competitie waar hij meedraaide in de top.

Net als ieder ander start ook hij met een lege bak….

Dan gebeurt er echter iets waarbij ‘de mannen zich onderscheiden van de jongens’, de zorgvuldige plaatsing van een stuk hout; het begin van een eigen aqua-scape-avontuur!
Voor degenen die Co kennen is dit toch wel opmerkelijk want voor een ‘old school’ aquariaan gaat er toch niet veel boven de bekende ‘Hollandse plantenbak’. Maar Co blijkt een avonturier!

Uiteraard wordt ook aandacht besteed aan de benodigde randapparatuur, keurig weggewerkt in het meubel.
Vervolgens gaat Co aan het werk, tja en dan wordt het lastig om met je natte handen de camera te hanteren. We stappen dus maar meteen door naar het resultaat en beginnen met wat details, waarbij sommigen wellicht de prachtige garnalen herkennen die Co al jaren zelf kweekt.

Dat Co zijn voorliefde voor planten niet verloren heeft blijkt wel uit het weelderige groen dat ruimschoots aanwezig is. Wat mos,
zorgvuldig gedrapeerd op het met zorg uitgekozen stuk hout, fraaie plantengroepen,
mooie doorkijkjes voor het gewenste diepte effect, kortom een plaatje dat inderdaad meer zegt dan 1000 woorden!

Co is vrijwel iedere zaterdag op de club voor vragen en advies!