Verbouwing Visbeurs.

Glasbaars, een duurzame vereniging.

Wat is er aan de hand

Na jarenlang goed te hebben gefunctioneerd, is de Visbeurs toe aan een opknapbeurt. De planken onder sommige aquariums zijn verrot, waardoor de aquariums geen goede ondersteuning meer krijgen en er lekkage ontstaat. De visbeurs wordt verwarmt door de leidingen van de CV, die onder de aquariums lopen en zowel de bakken als de volledige ruimte op 24 graden houdt. Ook onze kantine draait op deze CV installatie. Met name de leidingen onder de aquariums zijn fors aangetast door roest. Het verversen van het water in de aquariums en de plantenbak is niet alleen tijdrovend werk, maar er wordt ook vrij veel water gebruikt.

De eerste stappen

Om onze vereniging te verduurzamen zijn inmiddels de eerste stappen zijn gezet. Met het plaatsen van zonnepanelen is het elektriciteitsverbruik enorm gedaald. Echter doordat we niet elektrisch maar met gas onze aquariums verwarmen, kunnen we niet optimaal de mogelijkheden van onze opwekking benutten. Er is een plan gemaakt om dit in de Visbeurs te gaan aanpakken. Ook de waterverspilling is hier in meegenomen. Kortom vervanging, vernieuwing en verduurzamen in een totaalplan, Visbeurs 2.0

Hulp

Uiteraard is er hulp nodig hebben om dit plan te realiseren. Als je handig bent met timmeren, schilderen, metselen, elektriciteit etc. of je hebt gewoon twee rechterhanden en een dosis enthousiasme, laat het dan horen aan de Commissaris Materiaal via onderstaande link!

meld je aan bij Commissaris Materiaal

Ons doel: de Glasbaars is een CO2 neutrale plek voor kennis, kunde en gezelligheid !

 

Loading